ZEYTİNLİ CHP'Lİ KADINLARDAN ANLAMLI ÇAY

ZEYTİNLİ CHP

Edremit'in Zeytinli Beldesi CHP Kadın Kolları Başkanlığı iki anlamlı günde düzenlediği kahvaltıda kadınları bilinçlendirdi.




.....Edremit'in Zeytinli Beldesi CHP Kadın Kolları Başkanlığı iki anlamlı günde düzenlediği kahvaltıda kadınları bilinçlendirdi.

Zeytinli Beldesi CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Gayret, Biz kadınlar, pozitif ayrımcılık değil, erkeklerle eşit haklara sahip olarak her alanda eşit temsil istiyoruz`” dedi.

Edremit'in Zeytinli Beldesi CHP Kadın Kolları Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ve Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi” nedeniyle Akçay Komşu Kafede düzenlediği kahvaltıda kadınları bilinçlendirip Türk kadınına sahip çıktı.

Dün ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladık, bu gün ise ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin' 77`nci yıldönümünü kutluyoruz” diyen Zeytinli Beldesi CHP Kadın Kolları Başkanı Leyla Gayret, Türk kadınına haklarının verilişinin Cumhuriyet`in kuruluşuyla başladığını belirtti.

``Milli mücadele yıllarının hemen ardından gerçekleştirilen bu değişim sonucu, 1935 yılında yapılan seçimlerde ilk kez seçilme hakkını kullanan Türk kadını, 395 milletvekilliğinin 18`ini alarak yüzde 4,6 oranında temsille TBMM`ye girmiştir” diye bilgi veren Başkan Leyla Gayret, Birçok Avrupa ülkesinde kadınların meclisteki temsil oranları yüzde 50`lere yaklaşmaktadır. Bilinçli bir toplum oluşması için kadınlar eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında yani hayatın her alanında erkeklerle eşit haklara sahip olmalıdır. Biz kadınlar, pozitif ayrımcılık değil, erkeklerle eşit haklara sahip olarak her alanda eşit temsil istiyoruz`” dedi.

Akçay Komşu Kafede düzenlenen kahvaltıya Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Oya Arslan, İş Adamı Mehmet Ertaş ve eşi Gülhan Ertaş.

Edremit CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Temiz ve yönetimi, CHP Zeytinli Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Kadın Kolları Başkanı Selma Kayacan, CHP Altınoluk Belde Başkanı Ömer Faruk Gültekin, Deniz Onur Özcan, Ebru Yamaç. CHP Kadın Kolları Güre Belde Başkanı Mülkünaz Şahin, Fatma Özgirgin ve Mahide Akarsu. Meclis Üyeleri Simlioğlu, Sunay Oğuz İşboğan ile eşi Savaş İşboğan ve CHP Kadın Kolları yönetimi katıldı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı